Stuvsta Vårdcentral

Din totala hälsa i centrum

Varmt välkommen till Stuvsta Vårdcentral!

Här på förstasidan nämns lite av vår verksamhet och det som är aktuellt just nu. För ytterligare information, vänligen välj i menyn till höger.

 

 

Provtagning

För att möta fleras önskemål om tidigarelagd öppningstid för provtagning har vi med start vecka 5 öppet från kl. 07.30, samtliga vardagar. Drop-in tillämpas. Öppet som vanligt fram till klockan 11.00.

Information från laboratoriet:
Den 12-13 oktober kommer laboratoriet ha reducerad bemanning och detta innebär långa väntetider....
Om du har möjlighet så välj en annan dag

Direktnummer 

Vår psykologmottagning och fotterapeutmottagning har egna direktnummer, således behöver du inte ringa via vår växel för att komma i kontakt med dem (se under fliken Mottagningar/verksamheter för kontaktnummer). Flera av våra läkare har även egna telefontider, tider och nummer hittar du under fliken Vi som arbetar

 

Webbokning av akut läkartid

Du kan boka akut läkartid direkt via 1177.se. Tiderna avser vår akutmottagning på vardagar mellan kl. 8.15-11.30. Tiderna kommer att finnas tillgängliga för bokning dagen innan efter kl. 18.00.

Om du inte har tillgång till internet eller har konto registrerat på Mina vårdkontakter är du välkommen att ringa 08-578 384 00 för bokning.

Om akuttiderna är slut eller ej passar har vi även vår kvällsmottagning. Mer om vår kvällsmottagning kan du läsa nedan. Akuttiderna är anpassade för lättare akuta åkommor som exempelvis luftvägsinfektion, hals- och öronbesvär, misstänkt urinvägsinfektion, lättare sårskador samt allergiska reaktioner.  

 

Webbokning till läkarmottagningen samt till distriktssköterskemottagningen

Det går även att via 1177.se boka en ordinarie läkartid. Observera att det för följande läkare krävs att du har dem som ordinarie husläkare sedan tidigare för att få boka en tid: Pierre Bergensand, Mina Masoumzadeh och Nina Andersson.

Även till vår distriktssköterskemottagning, som har öppet varje vardag mellan kl. 9.00 till kl. 11.15, kan du boka tid till via 1177.se.

 

Kvällsmottagning  

För Dig som har svårt att komma till oss under ordinarie öppettider har vi vår kvällsmottagning som håller öppet från kl. 17.00, måndagar till torsdagar. Välkommen att boka tid vid besvär såsom misstänkt luftvägsinfektion, urinvägsinfektion samt hals- och öronbesvär.

Tid bokas via vårt växelnummer 08-578 384 00 mellan kl. 08.00 och 17.00.   

 

Äldremottagning

Du som är 75 år eller äldre och listad hos oss på Stuvsta Vårdcentral är välkommen till vår äldremottagning.

Läs mer under Mottagningar/verksamheter för mer information!

 

15-metoden, mottagning för riskbruk  

Funderar du över dina alkoholvanor och önskar ta kontroll över Ditt drickande?  På Stuvsta Vårdcentral har vi nu möjlighet att erbjuda en ny metod. Du kan boka tid till läkare Mina Masoumzadeh via Mina Vårdkontakter eller via våra mottagningssköterskor på telefonnr. 08-578 384 00.   

 

Vaccinationsmottagning  

Vi utför vaccination mot bl.a. fästingöverförd hjärninflammation (TBE) samt Hepatit A och B. För mer information om de vaccinationer vi utför samt tidsbokning, var god ring på vårt växelnummer 08-578 384 00 mellan kl. 08.00 och 17.00. Avgifter för de vaccinationer vi erbjuder hittar du här.

   

Vaccination mot TBE

Grundvaccinationen mot fästingöverförd hjärninflammation (TBE) består av tre injektioner. Första två doserna tas med 1-3 månaders mellanrum och tredje dosen tas 5-12 månader efter dos 2.

Kostnaden är 350:- per injektion för vuxna samt 320:- per injektion för barn under 16 år. V.g. ring vår växel på nr. 08-578 384 00 för mer information angående vaccinationsschema eller andra frågor. Tänk på att vara ute i god tid för skydd inför sommaren!

   

Mina vårdkontakter

Vårdcentralen är ansluten till Mina vårdkontakter där du på ett säkert sätt kan kommunicera över nätet för att exempelvis boka/avboka tider och förnya recept. För att använda denna tjänst behöver du ett konto som du enkelt ordnar på Mina vårdkontakters hemsida.

 

Recept

Var ute i god tid vid behov av förnyelse av recept för mediciner, då vi bara kan lova att ordna nytt recept på mediciner som tidigare skrivits ut vid besök på vårdcentralen. Normal handläggningstid beräknas till tre arbetsdagar.

 

Avbokning av tid

Enligt bestämmelser från Stockholms läns landsting skall avbokning av tid ske senast 24 timmar före bokat besök. Uteblivet besök debiteras även om du har frikort.

Avbokning av tid kan göras dygnet runt på vårt telefonnummer för återbud: 08- 578 384 47.

Ombokning av tid kan ej göras via återbudstelefonen. Ny tid bokar du på vårt växelnummer 08-578 384 00.

 

Vårt informationsblad

Vårt Nyhetsbrev delas ut till alla hushåll i vårt närområde cirka två gånger per år. Bladet nämner lite av det som är aktuellt just nu samt namn och telefonnummer till oss anställda. För dig som inte får bladet hemskickat finns det att hämta i vår reception eller i något av våra väntrum.